7.10.2013

Lapaskokeiluja

Roosanauhahuutiksessa oli kaupattavana muutamat ommellut lapaset. Sieltä sain idean näihin tekemiini käpälien lämmittimiin. Eihän nämä kuvassa kovin kummoisilta näytä, mutta uskokaa tai älkää, niin nämä on kädessä oikein mukavan tuntuiset.

Tein kokeilumielessä päälliset eri materiaaleista. Käytin yksiin joustavaa trikoota (sis. puuvillaa ja elastaania), toisiin collegea ja kolmansiiinterlocktrikoota (sis.  100% puuvillaa). Kaikista pystyy tekemään, mutta napakimman tuntuiset tuli collegesta. Vuorina kaksissa lapasissa on fleece ja yksissä joku suloisen pehmeä karvainen kangas.

Lumileikkeihin nämä tuskin soveltuvat eikä ole tarkoituskaan. Mutta äiti, joka seisoo puistossa tumput suorina voi mainiosti pitää kädet tällaisten avulla lämpiminä ainakin näin syksyaikaan. En tiedä riittääkö pakkaskeleihin. Tai talvella lapset kyläreissulle lähtiessä tarvii jotain käteensä. Silloin varmasti riittää tällaiset versiot.

Kaava oma

13 kommenttia:

 1. Vau! Kyllä sinä osaat! Hieno idea ja kivat lapaset :) / M

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun muistutit! Tarttis lapsille ommella muutamat juurikin kauppaan tms. menemisiin, jolloin ei tarvitsekaan pitää kuraa vaan ainoastaan lämmittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Kivaa näiden tekemisessä on myös se, että saa pieniä tilkkuja käyttöön.

   Poista
 3. Moi! olen ihan ihastunut ommeltuihin lapasiin - tuntuvat kädessä niin mukaville. tosi hyvännäköisiä nämä sinun lapasesi! Ja tuo joustinosa siisti. Omissa vanha kangas on kaikinpuolin lerppaa...
  Ja samaa mietin itsekin, että lapselle ei välttämättä ne parhaat mahdolliset käsineet vedenimevyytensä ansiosta, mutta äidille passaa kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin heti näihin. Aiemmin mulla ei ole tällaisia ommeltuja ollut. Lapset ihastuivat myös. Tuli paljon kehuja lapsilta, että on niiiiin ihanan tuntuiset.

   Poista
 4. Ihanat nuo kangaslapaset! Pehmeät ja lämpimät varmasti! Ja tuo piiiitkäkorvainen pupu, ihana! Nuo avainnauhat, hienoja. Siistiä työtä!

  VastaaPoista
 5. Mistä sä olet löytänyt kaavat noihin lapasiin? Vai teitkö 'omasta päästä'? Mulla on joskus ollu ihan pienten lapasten kaavat, mut tarviisin nyt muutamat isommat. Kurarukkasten alla
  ommellut lapaset on huiput. Mä en tykkää märällä kelillä mistään vedenpitävistä hanskoista, koska ne ei koskaan oikeesti pidä vettä. Kurarukkaset ja lapaset alle, niin jo toimii. Sisuksetkin saa kuivaksi, kun ne on irtonaiset.

  Anne

  VastaaPoista
 6. Sokea minä... Tuossahan se luki et kaava oma... Onko sit vinkkejä hyvän kaavan tekoon?

  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse piirsin aluksi jonkinkaisen kaavan ja ompelin ja sovitin ja muokkasin jne.kunnes oli sopiva. Osoitteesta http://mallikelpoinen.blogspot.fi/2013/11/kintaat-2nd-ed.html saa ainakin ompeluvinkkiä ja kaavaa saa ostaa. Itse teen varren eri tavalla, mutta varmasti niinkin tulee hyvä.

   Poista
 7. tosi kiva blogi sulla, ja ihania vaatteita ym oot tehnyt!! sait seuraajan :) teetkö myös tilauksesta paitoja ym?

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Tervetuloa seuraamaan. :-) Valitettavasti en tee tilaustöitä.

  VastaaPoista