13.6.2013

Pöllöjä

Sarjaan valmistui pari pöllöä lisää.


Siinä ne nököttävät koko porukka.4 kommenttia:

 1. Kylläpäs on ihania pöllöjä! Etin googlen kautta pehmopöllöjä lapselle ja törmäsin sinun blogiisi, joka vaikuttaakin varsin kivalta. Olisikohan mahdollista saada ohjeita/kaavoja nuihin pöllöihin? :) Meillä lastenhuoneen uusi teema on pöllöt :D Yhden pöllön olen ostanut, mutta enempää haluamiani ei tunnu löytyvän.

  - M*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Pöllöaiheiset jutut on kyllä kivoja. Mikähän niissä viehättääkin. :)

   Pääpiirteittäin pöllön teko menee näin: Piirrä pöllö. Tee piirroksesta kaavat. (Etu- ja takakappale, silmä, nokka, siipi ja jalka) Applikoi silmät, nokka ja siivet etukappaleeseen. Ompele jalat valmiiksi. Laita etu- ja takakappaleet oikeat puolet vastakkain. Laita jalat kappaleiden väliin jalkojen paikalle. Ompele kappaleet reunoista yhteen. Jalat kiinnittyvät samalla. Jätä kääntöaukko. Ohenna saumanvaroja ja käännä työ. Silitä. Täytä riisillä tai muovirakeilla ja ompele täyttöaukko kiinni.

   Tietääkö muuten joku mistä voisi saada muoviraetta tai jotakin vastaavaa riisin sijasta? Jos nuo tekemäni riisipöllöt kastuu, niin taitaa olla äkkiä entiset. Muovirae voisi olla sen takia parempaa.

   Tämän tarkempaa ohjetta en ainakaan vielä kerkeä tekemään. Onko tästä mitään apua?

   Poista
  2. Eiköhän näillä ohjeilla ainakin jonkulaisia pöllöjä saa aikaseksi :) Haasteellisinta itselleni taitaa olla pöllön piirtäminen :D

   Tein tänään ihan perus neliön muotoisia "hernepusseja". Laitoin niihin sisälle sellaisia pieniä muovikuulia, joita käytetään joissain kuulapyssyissä. Käteviä siitä, että pussit voi pestä, jos tarvetta tulee eikä haittaa vaikka ne kastuisivat.

   Poista
  3. Piirtäminen ei todellakaan ole minunkaan laji. Otin mallia värityskirjasta ja netistä löytyneistä pöllön kuvista. En kuitenkaan kopioinut mitään ihan suoraan.

   Minunkin piti alunperin tehdä ihan perus hernepusseja. Ajattelin ensin applikoida neliönmuotoiseen pussiin jonkun kuvan, mutta pöllöpusseja niistä sitten lopulta tulikin.

   Hyvä idea nuo muovikuulat! Täytyy joskus kokeilla.

   Poista