17.1.2013

Nuppupeitto

Kokeilin nuppupeiton tekoa myös trikoosta ja se onnistui hyvin. Tuli oikein pirtsakka peitto jollekin pienelle uuden elämän alulle. Tilkuilla on kiva "leikkiä" ja sommitella miten niitä laittaisi. Samalla saa tuhottua pienen määrän kankaita, joista ei saa oikein muuta enää tehtyä. Koukuttavaa hommaa! Ei varmaankaan jää viimeiseksi peitoksi.


12 kommenttia:

 1. Vau! Hauska trikoopeitto! Oliko vaikea tehdä trikoosta?/ M

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ei ollut vaikea tehdä trikoosta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Kyllähän ne tilkkujen reunat vähän kipertyy ja se vähän hankaloittaa, mutta ei pahasti.

  VastaaPoista
 3. Laitatko sä tonne peiton sisään jotain vanua tai sitä, mitä se nyt on, pehmikettä kuitenkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin väliin sellaista paksuhkoa kangasta, joka on tarkoitettu juuri tilkkutöihin vanun sijasta. En tiedä onko kankaalla joku erityinen nimi, mutta sitä on ainakin joskus myyty Eurokankaassa. Tämä kyseinen kangas, jota käytin on Amerikasta asti tuotu.

   Poista
  2. Ok, kiitos tiedosta :) monesti kans oon haaveillut jämäkankaista tekeväni pikkupeittoja, mut aina jääny vaiheeseen kun en tiennt (ja laiskana ilmeisesi jaksanut selvittääkään) mitä sinne väliin pitäis laittaa vai pitääkö mitään :)

   Poista
  3. Sain tällaisen ohjeen nuppupeiton tekoon.

   NUPPUPEITON OHJE:

   *Nuppupeiton koko on noin 40 x 40 cm - 50 x 50 cm. Peiton ei tarvitse olla neliön muotoinen.

   * Taustakankaaksi voi laittaa esim puuvillaflanellia tai fleeceä (mieluiten kai kuitenkin puuvillaa, fleece on turhan sähköistyvää:/ Mutta sitä myös monet käyttää:), pehmeää kangasta joka tuntuu lapsen iholla miellyttävältä ja lämpimältä. Päälikankaaksi esim. puuvillakangas, tilkkutekniikalla tai yhtenä kappaleenakin käy.

   * Peiton väliin VOI LAITTAA vanuvuoren, esim. fleece -taustaisen voi jättää myös ilman vanua jos peitosta tuntuu tulevan liian paksu. Peitossa tulee välttää kovia saumoja. Kaksi puuvillakangasta on liian kevyt, tällöin vuoreksi voi laittaa vanun sijaan myös paksumman kankaan, esim. flanellia.

   * Käytä materiaaleja jotka voi pestä koneessa 40 asteessa. Pese kankaat tai valmis peitto HAJUSTEETTOMALLA herkälle iholle tarkoitetulla pesuaineella.

   * Tikkaa peittoa varsinkin jos laitat vuoren, tikkauksen voi tehdä koneella tai käsin.

   *Älä käytä enkelin kuvia/siipiä, ristiä tai muuta mikä voidaan liittää myös kuolemaan.

   * Peittoa ei tule kantata vinonauhalla, jottei peiton reunoista tule liian kovat.

   * Peitossa ei saa olla vauvaa vahingoittavia osia kuten nappeja, nauhoja, paljetteja tms.

   *Voi myös KUTOA/VIRKATA peiton. Tällöin tee tarpeeksi tiivistä jälkeä jotta sormet, varpaat ja piuhat eivät mene peitosta läpi. Lankojen tulee olla konepestävää mallia.

   * Työn tekniikka, malli, värit yms vapaat! Jokainen peitto on tärkeä sen saajalle ja hänen perheelleen. Piristetään siis yhdessä näiden pienten ihmisten elämän alkua!

   Poista
 4. Ihan huippu ja kivat värit! :) /A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A! Mietiskelin kukahan oot, mutta taidankin tietää;)

   Poista
  2. Joo, todennäköisesti. :) ..olen jo jonkin aikaa käynyt täällä blogissa ihailemassa sun kivoja taidonnäytteitä.

   Poista
 5. Olisiko tämä peitto kenties myynnissä? :) tai olisko mahdollista saada vastaavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä peitto on lahjoitettu keskospeittokeräykseen ja joudun kieltäytymään vastaavankin tekemisestä. Mielelläni tekisin joskus tilauksesta ompelutöitä, mutta tietääkseni tällaisista tekemisistä minun olisi velvollisuus ilmoittaa verottajalle ja maksaa veroa ja koen sen hankalaksi.

   Poista