8.12.2012

Huppari

Kangaskaapin tyhjennys jatkuu...

Pienimmäiselle tein hupparin/kevyen takin velourista ensi kevääksi, (oonpas mä ajoissa). Vuoriksi laitoin helikopteritrikoota, joka on seissyt kaapissa sen voimakkuuden vuoksi. Ajattelin, että saa se tuolla sisäpuolella olla ja vähän pilkotella. Velour on hankittu joskus ruskealla kaudella. (Siis silloin kun lempivärini oli ehdottomasti ruskea.)

 Mutta huh tuota vetoketjun laittoa! Ompelin ja purin ja ompelin. Luulin itsestäni liikoja ja ajattelin sen tosta vaan surauttaa ilman harsimista, mutta oli purettava ja nöyrryttävä harsimaan ja sitten taas uusi yritys. Joustava trikoo ja eri verran joustava velour + joustamaton vetoketju oli ihan haastava yhdistelmä. Tarkoittaa sitä, että täytyy tehdä enemmän vetoketjullisia vaatteita, jotta sujuisi paremmin.

Tuli vähän retrohenkinen. En ihan hirmuisesti tykkää, mutta toisilla kankailla vois tulla tosi kivakin. Koko 92cm.Sovituskuvat oli taas niiiiin hankala ottaa. Malli kun tahtoi tulla kokoajan kameraa kohti. Hihoissa on vielä paljon pituutta, vaikka onkin kerran käännetty. Ehkä keväällä on sopivampi, niinkuin oli tarkoituskin.Kaava: muokattu Ottobre Mörrimöykky 6/2012
Kankaat: päällinen velouria, vuorina trikoota, hupun reunassa ja hihansuissa resori

8 kommenttia:

 1. Huh huh.. eihän tässä pysy perässä. Käsitöitä syntyy hirveeseen tahtiin :)
  Ihan mahtava takki!
  Kuulostaa vetoketjun ompelu siltä, ettei mun edes kannattaisi kokeilla. :) Oot kyllä taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En mä halua vetoketjun ompelua pelotella. Oli vaa vähän hankalat materiaalit. Ja kun harsii ensin, niin kyllä siitä selviää. Kokeile vaan joskus!

   Poista
 2. Tosi mainio takki,arvosana 10 :)
  Mitähän tulee seuraavaksi. . ./M

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis! Minä en ajattelisi kovinkaan retrona vaan ihan kivan hillittynä takkina. T: Irmeli

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynnistäsi Nupurisofian luona :) Kyllä, lopultakin nyt tunnistin sut!!!! Olen jotenkin joutunut sivullesi ennenkin, ehkä ton pinkin korin perässä... Ihanasti olet toteuttanut sen mistä koko ajan haaveilen - pienemmät housut isommista. Isoilta kun jää pieneksi - ihania kankaita vois hyödyntää näpsä ja nopee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vierailen vastaisuudessakin Nupurisofian luona.

   Tee ihmeessä vanhoista vaatteista "uusia". Se on kivaa ja hyödyllistä ja ekologista ja vaikka mitä samalla. Onnistuneesta tuunauksesta tulee hyvä mieli. Jotakin terapiaa käsitöiden teko yleensäkin taitaa olla. Eihän näitä muuten tulisi tehtyä.

   Poista